top of page

NY I STALLET

Som ny elev på Farsta ridskola kan det kanske vara svårt  att veta vad som förväntas. Här följer information som kan vara bra att känna till inför sitt första ridpass.

  •  

När du kommer till ridskolan första gången söker du upp personalen i stallet så hjälper dom dig till rätta. Ni kommer att gå till elevrummet och här checkar man in på en Ipad och ser vilken häst man ska rida på. Därefter kommer du få en kort rundvisning av stallet för att hitta rätt.

  •  

Hästen man på förhand blivit tilldelad kan antingen vara i stallet eller redan i ett av ridhusen. Fråga personalen i stallet vart hästen befinner sig och vart du hittar dess utrustning.  Står hästen i stallet förbereder du den så den är klar till angivet klockslag annars går du ut till läktaren och väntar där.

I stallet ska hästarna alltid vara uppbundna när vi förbereder dem inför ett ridpass. Grimma hänger på boxen och uppbindning finns redan inne i boxen. Efter ridpasset tas hästen in i stallet igen ifall ingen ny ryttare har kommit till den. Omvårdnaden efteråt är väldigt viktig. Hästen ska borstas av och hovarna ska noggrant kratsas ur. Vintertid ska hästarna även ha sitt täcke på sig. Sadel hängs tillbaka i sadelkammaren, bett sköljs av och vi ser gärna att man putsar av tränset. Glöm inte kontrollera att eventuella benskydd tagits av och att grimman hängs tillbaka utanför boxen.

IMG_0028%255B1%255D_edited_edited.jpg
bottom of page